Incidence alkoholismu u studentů vysokých škol - Lysá, Tereza (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku zneužívání alkoholu vysokoškolskými studenty. Sleduje především to, jakým způsobem alkohol ovlivňuje životní styl studentů, s jakým chováním je konzumace alkoholu doprovázena, jak charakterizuje život studentů různých oborů a různého zaměření studia. Práce se skládá ze dvou částí. V teoretické části je provedeno na základě rešerše dostupné literatury a studia pramenů porovnání názorů na problematiku závislosti, alkoholu a životního stylu mládeže. V praktické části je zpracován plán výzkumu, cíle a vyhodnocení získaných výsledků. Dotazníkové šetření proběhlo v období duben 2010 ? únor 2011.
Incidence of Alcoholism of the University Students
Keywords: alkohol; alkoholismus; závislost; student; životní styl; alcohol; alcoholism; addiction; student; lifestyle.