Antisemitismus a propaganda ve filmové tvorbě nacistického Německa - Faktor, Jan (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce Antisemitismus a propaganda ve filmové tvorbě nacistického Německa se zabývá problematikou propagandy a antisemitismu ve spojení s tím, jak byly tyto dva fenomény obsaženy ve snímcích nacistického Německa. První dvě části se soustředí na seznámení čtenáře s oběma výše zmíněnými fenomény za účelem poskytnutí potřebných znalostí pro následnou interpretaci vybraných snímků, kterými jsou Robert und Bertram, Die Rothschilds, Jud Süß a Der ewige Jude. Práce je uzavřena ukázkovou vyučovací hodinou na téma propaganda, která je koncipována pro potřeby žáků druhého stupně základních škol.
Antisemitism and propaganda in Nazi Germany films
Keywords: propaganda; antisemitismus; nacismus; film; Německo; propaganda; antisemitism; nazism; film; Germany