Využití fondových prostředků pro rozvoj infrastruktury agroturistických služeb ve zvolené farmě - Tuháčková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem práce je využití fondových prostředků pro rozvoj infrastruktury agroturistických služeb ve farmě Michlova Huť s důrazem na možnost rekonstrukce bývalého rybníka a vytvoření vodní plochy pro účely rekreace. V diplomové práci byla provedena analýza turistických atraktivit v území, byla zhodnocena infrastruktura cestovního ruchu v území a proběhlo dotazníkové šetření s cílem zjistit zájem návštěvníků o vodní rekreační plochu. Ve vyhodnocení dotazníkového šetření se zájem o vodní plochu potvrdil, byla proto následně provedena analýza možného spolufinancování projektu z fondů EU. V závěru práce však vyplynulo, že ačkoliv by rybník ze strany návštěvníků farmy uplatnění našel a jeho rekonstrukce by zvýšila atraktivitu farmy pro návštěvníky, vhodné financování z fondů EU v současnosti není.
The use of share funds for development of infrastructure services in selected agro-tourist farm
Keywords: cestovní ruch; venkovská turistika; agroturistika; Evropská unie; fondy Evropské unie; operační programy; tourism; rural tourism; agrotourism; European Union; European Union funds; operational programs