Fenomén oddlužení v kontextu změn od 1. 7. 2017 - Seidlová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce popisuje změny týkající se oddlužení, které přinesla novela insolvenčního zákona č. 64/2017 b. účinná od 1. 7. 2017, kterou se mění zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení. Jde o poměrně důležitou novelu, která mění mnoho zásadních ustanovení insolvenčního zákona. Práce poskytuje úvod do problematiky insolvenčního řízení a analyzuje současnou právní úpravu tohoto institutu. Změny insolvenčního zákona jsou popsány a vyhodnoceny analytickou metodou v kontextu minulého a budoucího vývoje. V praktické části je navržen model průběhu procesu oddlužení pomocí procesních map.
Phenomenon of Debt Relief in Context of Changes from 1 July 2017
Keywords: úpadek; bankrot; dluh; dlužník; oddlužení; Insolvency; bankruptcy; debt; debtor; debt relief