Tvorba výnosu nahých a pluchatých odrůd ovsa - Černý, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2014)
Na základě pokusu proběhlo posouzení tvorby výnosu u vybraného spektra nahých a pluchatých odrůd ovsa. Srovnávány byly starší osvědčené odrůdy s novými odrůdami zapsanými do seznamu doporučených odrůd v roce 2013. Zároveň byly porovnány způsoby tvorby výnosu ovsa setého a ovsa nahého. Po vyhodnocení skutečného výnosu je informativně srovnáno, zda získáme více suroviny pro potravinářství využitím ovsa nahého nebo ovesné rýže získané z ovsa setého strojní loupačkou.
Yield formation of naked and hulled oat
Keywords: Oves; nahé odrůdy; pluchaté odrůdy; výnosové prvky; Oat; naked varieties; hulled varieties; the yield components