Finanční plánování - Štěrbová, Jana (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá sestavováním a plánováním účetních výkazů pro podnikatelský subjekt zabývající se zemědělstvím, a to živočišnou a rostlinou výrobou a výrobou elektrické energie prostřednictvím bioplynové stanice. V návaznosti na činnosti subjektu byly účetní výkazy sestaveny ve dvou variantách, realistické variantě a pesimistické variantě. Realistická varianta se zabývá pravděpodobným reálným hospodářským vývojem a pesimistická řeší možné důsledky poklesu výnosů z výroby elektřiny. Následnou analýzou sestavených výkazů byla potvrzena významnost bioplynové stanice v rámci hospodářské činnosti subjektu a dále byla ověřena nezbytnost čerpání zemědělských dotací.
Financial planning
Keywords: plánování; účetní výkazy; zemědělství; planning; financial statements; agricultuce