Nepálská komunita v Českých Budějovicích z pohledu společné hinduistické víry - Tomášková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá nepálskou komunitou v Českých Budějovicích z pohledu společné hinduistické víry. První kapitola je věnována obecné charakteristice hinduismu, jakožto náboženského přesvědčení respondentů nepálské komunity. Druhá kapitola je zaměřená na rodnou zemi zkoumaných jedinců, tedy Nepál, a na nepálské hinduistické svátky. Ve třetí kapitole je popisován vznik nepálské komunity v Českých Budějovicích. V poslední části práce je předkládáno vyhodnocení dotazníkového šetření, jehož hlavním cílem bylo zjistit, na jaké aspekty hinduismu klade nepálská komunita v Českých Budějovicích větší či menší důraz.
Nepali Community in České Budějovice from the Point of View of Common Hindu Religion
Keywords: nepálská komunita; hinduismus; karmanový zákon; kastovní systém; trimurti; hinduistické rituály a duchovní obřady; Nepál; nepálské hinduistické svátky; Nepali community; Hinduism; the law of karma; caste system; Trimurti; Hindu rituals and spiruitual ceremonies; Nepal; Nepali Hindu holidays