Podnikatelský záměr na rekonstrukci vybraného brownfieldu - Persán, František (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zaměřuje na tvorbu podnikatelského plánu na rekonstrukci brownfieldu na dům s pečovatelskou službou ve vesnici Markvartice. Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá teorií, kde jsou postupně rozebrány pojmy jako podnikání, podnik a podnikatel. Hlavní teoretická část je tvořena rozborem struktury podnikatelského plánu. Praktická část se skládá z kompletního podnikatelského plánu, kde jsou využity analýzy ke zmapování konkurence a trhu. Konkrétně se jedná o metodu SWOT a Porter. Dále se v praktické části nachází vyhodnocení dotazníkového šetření, které je zaměřeno na seniory, zdali mají zájem o dům s pečovatelskou službou. V závěru práce jsou shrnuty výsledky a rozebráno financování domova, které bylo vypočítáno při tvorbě podnikatelského plánu a navrhnuta opatření, kdyby nebyli schváleny dotace na rekonstrukci domova.
Business plan for the reconstruction of the brownfield
Keywords: Podnikatelský záměr; dům s pečovatelskou službou; senioři; finanční plán; dotazníkové šetření; sociální pracovníci; Business Plan; nursing house; seniors; financial plan; survey; social workers