Porovnání dávkové distribuce při konvenční terapii a při použití IMRT - Fábera, Michal (Jihočeská univerzita, 2009)
V bakalářské byly zkoumány jednotlivé techniky užívané v radioterapii a porovnání dávkové distribuce v PTV a kritických orgánech pro konvenční radioterapii a techniku modulované intenzity svazku (IMRT). Hlavními cíly práce bylo shrnout současné terapeutické metody v radioterapii a porovnat dávkové distribuce při konveční radioterapii a při použití techniky s modulovanou intenzitou svazku.
Comparison dose distribution of conventional radiotherapy with the application of IMRT
Keywords: IMRT; Radioterapie; Dávková distribuce; Ozařování; Nádor; IMRT; Radiotherapy; dose distribution; irradiation; tumour