Využití Evropského jazykového portfolia ve výuce angličtiny na II. stupni základní školy. - Pölderlová, Klára (Jihočeská univerzita, 2007)
Anotace Tato diplomová práce se zabývá využitím Evropského jazykového portfolia (dále jen EJP) ve výuce angličtiny na II. stupni základní školy. Teoretická část je věnována EJP jako součásti Společného evropského referenčního rámce, jsou zde zmíněny složky EJP a metodika práce s ním. Teoretická část je taktéž zaměřena na motivační složku EJP a jeho roli při hodnocení a sebehodnocení. V praktické části jsem navrhla konkrétní plán práce na začlenění EJP do výuky anglického jazyka v jedné třídě na druhém stupni základní školy (resp. v tercii/kvartě víceletého gymnázia) na jedno pololetí. Tento plán jsem realizovala a následně reflektovala s vyučující. Součástí této diplomové práce jsou i dotazníky zadané při výzkumu a ukázka práce studentů.
Using the European language portfolio in English classes at lower secondary school.