Značka kvality v sociálních službách - Doležalová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na kvalitu v sociálních službách. Popisuje rozsah sociálních služeb a strukturu organizací, které tyto služby poskytují v České republice. Primárně je práce zaměřena na Značku kvality v sociálních službách. První dotazník je vyplněn certifikovanými organizacemi. Výsledky odhalí silné a slabé stránky tohoto projektu. Podrobné informace o projektu jsou poskytnuty Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR. Navíc, certifikované zařízení z Jihočeského kraje představí své příklady dobré praxe. Dále, výzkum analyzuje kritéria hodnocení pro výběr zařízení sociálních služeb potenciálních uživatelů. Nakonec, výsledky všech výzkumů jsou vyhodnoceny a návrhy na zlepšení jsou doporučeny.
Quality Certificate for Czech providers of social care services
Keywords: kvalita; sociální služby; značka; Národní politika kvality; Program Česká kvalita; Značka kvality v sociálních službách; quality; social services; brand; National quality policy of the Czech Republic; the Czech Quality Programme; the Quality Certificate for Czech providers of social care services