Rozvoj slovní zásoby u žáků 2. stupně ZŠ - Peterka, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zaměřuje na úroveň a rozvoj slovní zásoby žáků 2. stupně základních škol, zejména 6. a 9. ročníků. Práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. Cílem teoretické části práce je vymezit lexikologii, slovní zásobu a její jednotlivé prvky. Empirická část práce popisuje metodiku výzkumu, shrnuje a dále srovnává výsledky dotazníkového šetření ve třech základních školách.
Vocabulary development on the 2nd grade of primary school
Keywords: Lexikologie; slovní zásoba; synonymie; antonymie; homonymie; jazyk s časovým příznakem; spisovný a nespisovný jazyk; Lexicology; vocabulary; synonymy; antonymy; homonymy; language with a temporal symptom; formal and informal language