Náročné situace a jejich zvládání ženami v aktivní záloze Armády České republiky - Trčková, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce s názvem Náročné situace a jejich zvládání ženami v aktivní záloze Armády České republiky je zaměřená na popis náročných témat, které se objevují v životech žen, jež jsou příslušnicemi aktivní zálohy Armády České republiky. Cílem práce je zmapovat tyto náročné situace a jejich způsoby řešení, které vojákyně v Aktivní záloze využívají. Obsahem teoretické části je zaměření na aktivní zálohu, ženy v armádě, náročné situace, copingové strategie a možnosti řešení v rámci armády. V praktické části je pomocí kvalitativního výzkumu zjišťováno, co ženy v aktivní záloze považují za náročné situace, jak na ně reagují, jak se s podobnými situacemi vypořádávají a jaké možnosti řešení shledávají v rámci Armády České republiky.
Challenging situations and their management by women in the active reserve of the Army of the Czech Republic
Keywords: náročné situace; ženy; aktivní záloha; coping; zátěž; Difficult situations; women; active reserves; coping; stress