Rozvoj vůdčích schopností manažerů - Vejvodová, Klára (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce shrnuje nejdůležitější teoretické přístupy v oblasti vedení lidí, popisuje hlavní styly vedení a úkoly manažera v organizaci. Zároveň také upozorňuje na vlivy působící na efektivitu vedení a způsoby rozvoje vůdčích schopností. V praktické části pak tyto poznatky aplikuje do praxe a konkrétní firmě nabízí postup při rozvoji svých řídících pracovníků a to na základě údajů zjištěných dotazníkovým šetřením.
Development of managerial leadership skills
Keywords: vedení lidí; styly vedení; manažerské schopnosti; dotazníkové šetření; rozvoj manažerů; leadership; leadership styles; managerial skills; questionnaire survey; development of managers