Migrace obyvatelstva v regionu ORP Blatná - Bulková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2012)
Předložená bakalářská práce se zabývá migrací obyvatelstva v ORP Blatná v letech 1992 ? 2009. První část je teoretická. Jsou zde vysvětleny základní pojmy, které s migrací souvisí. Další kapitola charakterizuje sledované území z fyzicko-geografického, socioekonomického a demografického hlediska. Stěžejní kapitola se zabývá charakteristikou migrace. Hodnotí zde bilanční charakteristiku migrace a migrační toky. Dále se věnuje analýze strukturálních charakteristik migrantů a důvodům migrace. Poslední část je zaměřena na migraci uvnitř správního obvodu a migraci obyvatel města Blatná.
Human migration within the region of the municipality with extended competence Blatná
Keywords: Migrace; správní obvod ORP; obyvatelstvo; strukturní charakteristika migrantů; migrační toky; Migration; administrative district of the municipality with extended competence; population; structure characterization of migrants; migration flows