Ověření možnosti terapie nádorových onemocnění pomocí instalace mananu na povrch nádorových buněk - Bruzlová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce bylo ověřit terapeutický účinek mananu na myší melanom. Bylo zjištěno, že manan musí být ukotvený na povrch nádorových buněk pomocí kotvy (BAM), aby došlo ke zmenšení velikosti nádoru. Lepších výsledků bylo dosaženo použitím manan-BAM v kombinaci s LPS nebo LTA.
Verification of the possibility of cancer therapy by installation of mannan on the surface of tumor cells
Keywords: nádorová terapie; MBL; MR; manan; melanom; cancer therapy; MBL; MR; mannan; melanoma