Identifikace objektů v obraze se zaměřením na aplikace v dopravě - Hejplík, Daniel (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část práce se zabývá zkoumáním a porovnáním algoritmů a principů využívaných pro rozpoznávání objektů v digitálním obraze. Výsledkem je vyhodnocení jejich vhodnosti pro využití v dopravě. Hlavním kritériem hodnocení je rychlost jednotlivých metod a spolehlivost identifikace objektů. Praktická část bude zaměřena na vytvoření konkrétního softwarového nástroje v jazyce Java, založeném na rozpoznávání objektů s využitím známých algoritmů, především knihovny OpenCV. Program bude obsahovat vlastní grafické rozhraní. Součástí výsledku budou dokumentace pro administrátory a koncové uživatele.
Object identification in image with focus on application in traffic
Keywords: rozpoznávání v obraze; identifikace objektů; doprava; recognition in image; object identification; traffic