Vysokoškolské studium oboru Učitelství pro 1. stupeň základních škol z pohledu začínajícího učitele - Reifová, Hana (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na vysokoškolské studium z pohledu začínajícího učitele. Teoretická část se zabývá začínajícími učiteli u nás i v zahraničí. Dále problémy, kterými začínající učitelé prochází a v neposlední řadě i charakteristikou těchto problémů. Praktická část prezentuje výsledky kvalitativního výzkumného šetření, jehož cílem bylo zjistit, jak pohlížejí začínající učitelé na své vysokoškolské studium oboru Učitelství pro 1. stupeň základních škol. Respondenti uvedli za nejčastější problémy kázeň žáků a rozvržení učiva během hodiny.
University studies of primary school teaching from novice teacher point of view.
Keywords: vysokoškolské studium; pregraduální příprava; začínající učitel; uvádějící učitel; problémy začínajících učitelů; university studies; undergraduate preparation; beginning teacher; stating teacher; problems of beginning teachers