Francouzská a česká terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast: "Pozemní doprava" - Rafaj, Aleš (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem této bakalářské práce je francouzská a česká terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast: ?Pozemní doprava?. Ve čtyřech kapitolách jsou postupně vysvětleny základní pojmy, uveden postup zpracování legislativních textů Evropské unie, analýza překladů jednotlivých kolokací a rozdělení kolokací do skupin dle jejich morfologických struktur. Pro analýzu překladů bylo vybráno 16 termínů, které tvoří 61 kolokací.
French and Czech Terminology in European Legislative Texts Focused on the Domain: Inland transport