Prekriminalita dětí a kriminalita mládeže - Brousek, Roman (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce Prekriminalita dětí a kriminalita mládeže je věnována protizákonnému jednání mladistvých. V teoretické části založené na studiu odborné literatury je uvedena základní terminologie. Dále jsou definovány specifické znaky dospívání a s tím spojené příčiny a důsledky trestné činnosti mladistvých. Jsou zde také vymezeny druhy trestné činnosti a možnosti prevence. Praktickou část práce tvoří případové studie mladistvých delikventů, které jsou doplněny o informace získané od jejich pedagogů. Na základě rozboru případových studií jsou zodpovězeny předem stanovené výzkumné otázky.
Child criminality and juvenile delinquency
Keywords: Kriminalita; delikvence; prekriminalita; predelikvence; dospívání; trestná činnost; prevence; criminality; delinquency; juvenile crime; juvenile delinquency; criminal activity; prevention