"Čerstvé" pečivo v maloobchodním prodeji ČR - Matějčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce identifikuje postoj české veřejnosti k problematice čerstvého pečiva a pečiva připraveného ze zmrazeného polotovaru na základě spotřebitelského průzkumu. Dále je zaměřena na stranu nabídky, konkrétně na analýzu vývoje prodeje čerstvého pečiva a pečiva připraveného ze zmrazených polotovarů v rámci vybrané maloobchodní jednotky. Dále na průzkum mezi českými výrobci pečiva, a také je sledována nabídka pečiva ze zmrazených polotovarů ve vybraných obchodních řetězcích.
"Fresh" pastries in retail sale of the Czech republic
Keywords: Potravina; čerstvost; jakostní parametry; maloobchod; běžné pečivo; jemné pečivo; chléb; zmrazování; Foodstuffs; freshness; quality parameters; retail; pastry; bakery products; bread; frozen