Salesiánská pedagogika a její vývoj v ČR po roce 1989 - Soldátová, Marta (Jihočeská univerzita, 2017)
Předmětem mé bakalářské práce je salesiánská pedagogika a její vývoj v České republice po roce 1989. Salesiánská pedagogika využívá při výchově mládeže preventivní výchovný systém. Tento systém je aplikován v tzv. Salesiánských střediscích mládeže. Ve své práci jsem se věnovala pedagogickým metodám, které se v těchto střediscích v současné době využívají. Cílem práce bylo zaznamenat vývoj přístupu a metod od roku 1990 do současnosti. Tento vývoj dokumentuji několika rozhovory, které jsem uskutečnila s respondenty salesiánských zařízení.
The pedagogy of Salesians of Don Bosco and its Development in the Czech Republic after 1989
Keywords: preventivní systém; Salesiánské středisko mládeže; volný čas; výchovné prostředí; System of Prevention; Salesian Youth Centre; Leisure Time; Educational Environment