VÝZNAM KONCEPTU SNOEZELEN PRO SENIORY Z HLEDISKA LIDSKÉ DŮSTOJNOSTI - Papežová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá především pozitivními vlivy konceptu Snoezelen na seniory z hlediska udržení lidsky důstojného stáří. V první části seznamuje čtenáře se samotným konceptem Snoezelen, dále popisuje obecně platné a podložené pozitivní vlivy na klienty a uživatele konceptu. V další části se zabývá problematikou stáří a zachování lidské důstojnosti pro naše seniory. Stěžejním pilířem práce je však část, která se zabývá navrhovaným rozšířením volnočasových aktivit pro seniory právě o pobyt v multisenzorické místnosti
The meaning of multisensory method called "Snoezelen" for seniors in terms of human dignity
Keywords: koncept snozelen; stáří; lidská důstojnost; multisenzorická místnost; concept snozelen; age; human dignity; multisensory room