Technické památky jako součást cestovního ruchu v oblasti Týna nad Vltavou - Dobeš, Jakub (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá tvorbou databáze technických památek v Týně nad Vltavou a jeho okolí. Byl zpracován dotazníkový výzkum a řízené rozhovory s místními podnikateli. Na základě získaných dat byly vytvořeny návrhy dvou pěších turistických tras a jedné cyklotrasy po technických památkách v Týně nad Vltavou a jeho okolí včetně návrhu jejich financování. Dále byl sestaven návrh na vytvoření půjčovny cyklistických kol.
The technical monuments as a part of tourism in the region of Týn nad Vltavou
Keywords: Týn nad Vltavou; technická památka; turistická trasa; cyklotrasa; financování; půjčovna cyklistických kol; respondent; návrhy; Týn nad Vltavou; technical monuments; touristic route; cycle route; funding; bike rentals; respondent; suggestion