Pozice díla Terézy Novákové v kánonu české literatury 19. století - Nejedlá, Renáta (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce bude analyzovat literárněhistorická hodnocení díla Terézy Novákové obsažená v dostupných syntetických pracích, odborných monografiích i sekundárních paratextech, jakými jsou například doslovy knih. Cílem je popsat dynamiku utváření pozice díla Terézy Novákové v kánonu české literatury 19. století, na jehož tvorbě se literárněvědná produkce podílí zásadním způsobem.
Teréza Nováková's position in the Czech literary canon of the 19th century
Keywords: Teréza Nováková; česká literatura 19. a 20. století; literární kánon; pozice ženských autorek v české literatuře; Teréza Novaková; Czech literature of the 19th and 20th century; literary canon; position of women writers in Czech literature