Zpracování průzkumových prací ve zvolené lokalitě jako podklad pro komplexní pozemkovou úpravu - Rejdalová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce je zaměřena na zpracování průzkumových prací jako podklad pro komplexní pozemkovou úpravu ve zvoleném katastrálním území Slavče u Trhových Svinů. V první části práce obsahuje literární rešerši, která obecně charakterizuje pozemkové úpravy. Druhá část je věnována obsahu průzkumových prací. V třetí části je uvedena platná metodika a poslední praktická část je zaměřena na samotný průzkum území. Hlavní náplní bylo shromáždění potřebných podkladů a vyhodnocení shromážděných informací. Průzkum podrobně popisuje zvolené území, charakterizuje jeho přírodní podmínky, hospodářské využití území, dopravní systém a ochranu půdy. Práce je vhodným podkladem pro komplexní pozemkovou úpravu v katastrálním území Slavče u Trhových Svinů
Processing of research works in the selected locality as the basis for land consolidation
Keywords: průzkumové práce; pozemková úprava; katastrální území Slavče u Trhových Svinů; ochrana půdy; research works; land consolidation; cadaster area of Slavče near the town of Trhové Sviny; land protection