Analýza vnitřního a vnějšího prostředí vybraného podniku - Omar, Josef (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem mé bakalářské práce je zhodnocení současného stavu podniku pomocí analýz vnitřního a vnějšího prostředí. Na základě takto zjištěných poznatků navržení optimální strategie a možných opatření, která by vedla ke zlepšení pozice na trhu. V teoretické části jsou uvedeny teoretické informace týkající se prováděných analýz vnitřního a vnějšího prostředí. V praktické části jsou tyto analýzy použity v podniku UNICODE M&D s.r.o.
Analysis of internal and external environment of a selected company
Keywords: strategie; vnitřní prostředí; vnější prostředí; STEP; SWOT; Porterův model pěti sil; strategy; internal environment; external environment; STEP; SWOT; Porter's five forces model