Rodičovská dovolená a návrat rodiče na trh práce - Klásová, Alena (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je popis a analyzování rodičovské dovolené ve vztahu k návratu rodičů na pracovní trh. Práce je v teoretické části věnována rodině a rodičovské dovolené z hlediska sociologického a právního. Praktická část se zaměřuje na tzv. vícerychlostní dovolenou. Zjišťuje, jakou variantu vícerychlostní rodičovské dovolené si rodiče vybírají nejčastěji a z jakých důvodů.
Parental leave and a return of a parent to the labor market
Keywords: rodičovská dovolená; návrat rodiče na trh práce; vícerychlostní rodičovská dovolená; parental leave; a return of a parent to the labor market; multi-speed parental leave