Nejvýznamnější radionuklidy při havárii jaderné elektrárny, zkušenosti z Černobylu - Horáková, Magdaléna (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce je zaměřena na anylýzu rizik nejvýznamnějších radionuklidů při havárii jaderné elektrárny, a to zejména na jadenou havárii v Černobylu, jakožto největší havárii v jaderné energetice, kdy se do životního prostředí uvolnilo značné množství radionuklidů, a to zejména I-131,Cs-137 a Sr-90.
The most considerable of radionuclides at the accident of the nuclear power station, the experience of Chernobyl
Keywords: Jaderná elektrárna; jaderná havárie; radionuklidy; radioaktivní jod; radioaktivní cesium; radioaktivní stroncium; Černobyl; The nuclear power plant accident; radionuclides; radioiodine; radiocaesium; radiostrontiom; Chernobyl accident