Možnosti vstupu dětí s disabilitou věku 8 - 15 let v jihočeském kraji do horského prostředí. - Stručovský, Marek (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je zmapovat možnosti vstupu dětí s disabilitou mentální, zrakovou a sluchovou do horského prostředí jižních Čech. Oslovit sportovní areály a rekreační střediska a zjistit, jaké možnosti v oblasti rekreace a sportu mají děti s disabilitou k dispozici. Prozkoumat možnosti ubytování těchto dětí z hlediska možných ubytovacích kapacit a z hlediska služeb, případně výhod, jež jim mohou být při ubytování nabídnuty.
The accessibility of the mountain environment in the South Bohemian region for children with disabilities aged 8-15 years.
Keywords: Mentální disabilita; zraková disabilita; sluchová disabilita; řízené pohybové aktivity; zimní horské prostředí.; Mental disability; visual disability; deaf disability; directedphysicalactivities; themountainenvironment.