Příprava optické dráhy pro experimenty z kvantové mechaniky - Štěpánek, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
Student se naučí vyrábět optické kabely (tj. navlékání, zakončování, leštění), zprovozní laserovou diodu a zavede laserový svazek do BBO krystalu, s jehož pomocí dosáhne spontánní sestupné parametrické konverze. Výsledné svazky pak naváže do vytvořených optických kabelů.
Optical path construction for experiments of Quantum mechanics
Keywords: Spontaneous parametric down-conversion; optical fibres; non-linear optics