Vliv kvality fotosynteticky aktivní radiace na difúzní limitace fotosyntézy - Neuwirthová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Mezofylová vodivost pro CO2 je jednou z klíčových difúzních limitací fotosyntézy. Jedná se o tok CO2 z podprůduchové dutiny do stromatu chloroplastů. Pomocí gazometrie jsem měřila A/Ci křivky, které jsem následně analyzovala. Souběžným měření gazometrických parametrů a diskriminace 13C uhlíku byla měřena hodnota mezofylové vodivosti. Měření probíhalo na slunečnici roční při ozáření modrou, červenou a zelenou složkou fotosynteticky aktivní radiace.
Effect of light quality on diffusion limitations of photosynthesis
Keywords: mezofylová vodivost; průduchová vodivost; fotoreceptory; izotopová diskriminace; mesophyll conductance; stomatal conductance; photoreceptors; isotopes discriminations