DOPADY SVĚTOVÝCH KRIZÍ NA PRIMÁRNÍ A SEKUNDÁRNÍ EVROPSKÁ LETIŠTĚ - Polesná, Veronika (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá dopady světových krizí na leteckou dopravu v Evropě - především tedy na primární a sekundární letiště. Tuto práci budou zajímat tři období, která by mohla mít vliv na leteckou dopravu - rok 2008, 2014 a 2020. Mimo tato tři sledovaná období bude práce sledovat i dlouhodobý vývoj v počtu přepravených cestujících. Analytická část obsahuje mapové výstupy, které byly vytvořeny po zpracování dat od společnosti ICAO, a komentáře k těmto mapovým výstupům.
IMAPCTS OF GLOBAL CRISIS ON PRIMARY AND SECONDARY EUROPEAN AIRPORTS
Keywords: letecká doprava; krize; Covid-19; ekonomická krize; primární letiště; sekundární letiště; air transport; crisis; Covid-19; economic crisis; primary airport; secondary airport