Zhodnocení vybrané BAT techniky ve vybraném provozu s chovem drůbeže a zhodnocení jejich ekonomických dopadů - Kubáň, Svatopluk (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá produkcí emisních plynů (zejména amoniaku) vzniklých při chovech kuřat. Zkoumá možnosti jejich snižování a porovnává koncentrace plynů při použití elektrolyticky upravené vody. Dále zjišťuje, jak je použití elektrolytické vody finančně nákladné a porovnává výrobní měrnou emisi s direktivou EU. Samotné měření probíhá na farmě v Čekanicích u Tábora. Výrobní měrná emise amoniaku vyšla 0,013 [kg NH3.ks-1.rok-1], respektive 0,017 [kg NH3.ks-1.rok-1] pro halu bez elektrolyticky upravené vody.
Evaluation of selected BAT in the selected operating poultry holdings and assess their economic impact
Keywords: elektrolyticky upravená voda; E-dison; životní prostředí; amoniak; skleníkové plyny; chov kuřat; stájové mikroklima; Electrolytic oxydizing water; E-dison; Environment; Ammonia; Greenhouse gas emissions; Chicken farming; Stable microclimate