Komparativní analýza českého a italského vlastnického práva a příslušné právní terminologie. - Daňková, Klára (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je popsat některé základní aspekty vlastnického práva v České republice a v Itálii a následně obě národní úpravy porovnat. Sekundárním cílem práce je rozbor právní terminologie z oblasti vlastnického práva. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretickou část přestavuje prvních pět kapitol, ve kterých je popsáno vlastnické právo v České republice a v Itálii postupně z hlediska historického vývoje, pramenů, vlastnických oprávnění, nabývání a evidence. Praktická část zahrnuje poslední dvě kapitoly, které se věnují komparativní analýze uvedených oblastí vlastnického práva a rozboru příslušné právní terminologie.
Comparative analysis of the Czech and Italian law of property and of the relevant legal terminology.
Keywords: vlastnické právo; smlouva; dědění; katastr nemovitostí; law of property; contract; succession; land register