Inovovaná souprava pro demonstrační pokusy z optiky - Vochozka, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce pojednává o možnostech využití demonstrační soupravy ve vyučování optiky ve fyzice. Rozebírá obecné využití technických didaktických prostředků ve výuce a různé druhy přístupů k pokusům ve školní fyzice. Součástí je porovnání aktuálně nabízených souprav pro demonstrační pokusy. Práce obsahuje sadu vybraných experimentů a k nim vytvořené pracovní listy, které byly použity k ověření úloh. Výsledky pracovních listů jsou zde přiloženy a rozebrány. Cílem je ověřit přínos využití demonstrační soupravy ve výuce optiky.
Innovated set for demonstrative experiments from optics
Keywords: Demonstrační souprava; demonstrační experiment; optika; pracovní listy; fyzikální úlohy.; Demonstration Kit; a demonstration experiment; optics; worksheets; physical tasks.