Změny hmotnosti hraboše mokřadního během populačních cyklů a víceletých trendů - Notová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem této práce je literární rešerše o změnách hmotnosti drobných hlodavců během populačních cyklů. Na jejím základě byl stanoven vztah mezi hmotností a abundancí hraboše mokřadního (Microtus agrestis) během 20leté sekundární sukcese.
Body mass changes in field vole (Microtus agrestis) during population cycles and multi-annual trends