Porovnání dlouhodobých hodnot průtoků a koncentrací vybraných látek na pastevním areálu Jenín - Kaňoková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této diplomové práce je vyhodnocení průtoků na pastevně obdělávaném povodí Jenínského toku a vyhodnocení koncentrací dusičnanů a fosforu za období od r. 2004 - 2012. Za tímto účelem byly zpracovány jednotlivé časové řady hodnot průtoků a koncentrací vybraných látek. Povodí bylo rozděleno na dvě subpovodí s označením J1 a J2. Výsledky byly porovnány s obdobím od r. 1983 - 1985,kdy byla plocha zájmového území využívána jako orná půda.
Comparison of long term values of discharges and concentrations of selected substances in pasture area of Jenín
Keywords: průtok vody; jakost vody; vyplavování látek; pastva; flow rate; water quality; leaching of substances; pasture