Mapování památných stromů ve vybraném území a návrh na vyhlášení nového památného stromu - Šímová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této bakalářské práce je zejména zmapování a popis památných stromů v okrese Písek, jejich přeměření a celkové zhodnocení stavu, a také porovnání dendrologických parametrů s aktuálními hodnotami v registru ochrany přírody. Písecký okres se nachází v Jihočeském kraji. Sousedí s okresy České Budějovice, Tábor a Strakonice a také se středočeským okresem Příbram. V této bakalářské práci jsou památné stromy zmapovány. U vybraných památných stromů je sepsán jejich popis, aktuální stav a historie. Památné stromy, byly mnou přeměřeny a následně porovnány s měřením hodnot v registru ochrany přírody.
Mapping of memorable trees in the selected territory and a proposal to announce a new memorable tree
Keywords: Klíčová slova: památný strom; krajina; péče o dřeviny; zákon; Key words: memorable tree; landscape; tree care; law