Nové pojetí společnosti s ručením omezením v podmínkách současné legislativy - Bolechová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce je poukázat na nově vzniklé povinnosti a zákonné předpisy, které přináší zákon o obchodních korporacích a nový občanský zákoník oproti původní legislativě. V práci bych se chtěla věnovat charakteristickým rysům společnosti s ručením omezeným a poukázat také na podmínky, které se musí splňovat při zakládání společnosti v zahraničí.
A limited liability company in terms of current legislation
Keywords: společnost s ručením omezeným; Obchodní zákoník; Nový občanský zákoník; změny; legislativa; limited liability company; the Business Corporations Act; the New Civil Code; changes; legislation