Automatický kontrolní systém chladicího vodního okruhu v laboratoři - Kovář, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou automatických detekčních systémů pracujících se zpětnou vazbou. Hlavním cílem předkládané práce je návrh, výroba a testování automatického detekčního systému s vodními senzory, které mají chránit místnost při případném úniku vody. Systém je vybaven čidly, řídícími jednotkami, koncovými spínači a komunikačním modulem, které v případě nehody spustí alarm, informují o nehodě pomocí zpráv SMS, automaticky uzavřou hlavní přívod vody a odpojí spotřebiče připojené k chladícímu okruhu, aby nedošlo k jejich tepelnému poškození. Psaná část práce zahrnuje teoretický popis jednotlivých funkčních celků a dále obsahuje schémata zapojení, návod k obsluze a popis funkce systému.
Automatic control system for the cooling water circuit in the laboratory