Motivace pedagogů k dalšímu vzdělávání - Němcová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá motivací pedagogů základních škol k jejich dalšímu vzdělávání. Cílem bakalářské práce je zjistit a analyzovat, jaké motivační činitele působí na učitele vzhledem k dalšímu vzdělávání. Práce je rozdělena na teoretickou část, která je zaměřena na motivaci a její vnitřní a vnější činitele, na osobnost pedagoga a dále na možnosti dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků. Praktická část popisuje metodiku a metody výzkumu, cíle výzkumné práce, zahrnuje dotazníkové šetření a jeho následné zpracování.
Motivating of educators to further education
Keywords: motivace; teorie motivace; osobnost učitele; vzdělávání; další vzdělávání pedagogů; motivation; theory of motivation; teacher's personality; education; further education teacher