Návrh opatření ke zvýšení efektivity bioplynové stanice (BPS) Obora - Nováková, Renata (Jihočeská univerzita, 2014)
V mé bakalářské práci, která nese název "Návrh opatření ke zvýšení efektivity bioplynové stanice Obora", se v teoretické části zabývám faktory ovlivňujícími efektivitu bioplynové stanice. Praktická část zaměřená na konkrétní bioplynovou stanici řeší technologickou a ekonomickou stránku stanice. Dále se zabývá využitím odpadního tepla vzniklého při výrobě elektřiny, vstupními surovinami, využitím digestátu a návazností bioplynové stanice na přilehlou zemědělskou farmu. Práce také pojednává o problémech, se kterými se bioplynová stanice v Oboře setkává a které mají značný vliv na její efektivitu.
Proposal for measures to increase the efficiency of biogas station Obora
Keywords: bioplyn; bioplynová stanice; vstupní suroviny; digestát; efektivita.; biogas; biogas plant; feedstock; digestate; efficiency.