Interakce proteinů Methoprene tolerant a Taiman - Příprava konstruktů pro expresi v S2 buňkách - Kitzberger, František (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce bylo vytvořit set konstruktů skládajících se z aktinového nebo HSP70 promoteru a kompletní kodovací DNA sekvence (CDS) Met (Methoprene tolerant) nebo tai (taiman) genů z ploštice (Pyrrhocoris apterus) označeny zeleným fluorescentním proteinem nebo červeným fluorescentním proteinem. Tyto konstrukry budou v budoucnu použity pro studium interakcí těchto proteinů in vivo (Schneider S2 buňky).
Interaction of proteins Methoprene tolerant and Taiman Preparation of constructs for expression in S2 cells
Keywords: Methopren tolerant; taiman; Gateway klonování; interakce proteinů; cirkadiální rytmy; Methoprene tolerant; taiman; Gateway cloning; protein interaction; circadian rhythms