Analýza pohlavních chromozomů modrásků (Lycaenidae) - Hospodářská, Monika (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce se zabývá analýzou karyotypů a pohlavních chromozomů u vybraných druhů modrásků podčeledi Polyommatinae prostřednictvím molekulárně-cytogenetickéch a bioinformatických metod.
Analysis of sex chromosomes of blue butterflies (Lycaenidae)
Keywords: Lycaenidae; modrásci; pohlavní chromozomy; neo-pohlavní chromozomy; mnohočetné pohlavní chromozomy; veliokst genomu; průtoková cytometrie; genová in situ hybridizace; fluorescenční in situ hybridizace; telomerické sekvence; ribozomální DNA; Lycaenidae; blue butterflies; sex-chromosomes; neo-sex chromosomes; multiple sex chromosomes; genome size; flow cytometry; genomic in situ hybridization; fluorescent in situ hybridization; telomeric sequences; ribosomal DNA