Motivace romských žen k prostitučnímu chování - Kadlecová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá sondou do života Romek poskytujících placené sexuální služby. Teoretická část popisuje základní teoretická východiska, tzn. definuje pojem prostituce, popisuje motivace, které vedou pracovnice k tomuto chování, stručně charakterizuje formy prostituce. Dále zmiňuje organizace, které s touto cílovou skupinou pracují, a na závěr se zabývá problematikou romské nezaměstnanosti. Praktická část pak prezentuje výsledky vlastního výzkumného šetření, které bylo realizováno polostrukturovanými rozhovory s romskými ženami poskytujícími placené sexuální služby. Snaží se zjistit, jaké důvody či motivy je vedou k prostitučnímu chování. Výstupem praktické části je identifikace těch faktorů, které nejčastěji motivují oslovené romské ženy k prostitučnímu chování.
The informedness of gypsy woman working in sexualbusiness about healt risks of prostitution.
Keywords: prostituce; placené sexuální služby; formy prostituce; organizace pracující s prostitutkami; motivy prostituce; Romové; romská nezaměstnanost; prostitution; paid sexual services; forms of prostitution; organizations dealing with prostitutes; prostitution motives; Romani unemployment; Romanies