Analýza dostupných podkladových materiálů pro zpracování průzkumových prací pro KPÚ pomocí WMS - Hejna, Jiří (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je analýza dostupných podkladových materiálů pro zpracování průzkumových prací pro KPÚ pomocí WMS (Web Map Servis). Teoretická část bakalářské práce je věnována základnímu rozdělení stávajících mapových podkladů využitelných při pozemkových úpravách a popisu dostupných mapových služeb (geoportálů) v České republice a ve světě. Následuje podrobným popis WMS, co to vůbec WMS služba je a jak tato služba funguje. Praktická část je zaměřena na využití WMS v přípravných pracích pro komplexní pozemkovou úpravu a následný rozbor současného stavu pozemkových úprav v České republice s využitím této služby. Závěr praktické části je zaměřen na aplikaci poznatků na vybraném území.
Analysis of available base data for survey work by land consolidation using WMS
Keywords: Pozemkové úpravy; mapa; webová mapová služba (WMS); geoportál.; Landscape; map; web map service (WMS); geoportal.