Strategické plánování neziskové organizace Medou z.s. - Rýdlová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu řízení a financování neziskové organizace Medou z. s. působící jako denní stacionář v oblasti péče o zdravotně znevýhodněné osoby. První část práce se zabývá teoretickým popisem, vznikem a legislativnímu postavení neziskových organizací v České republice. Dále strategickým plánováním a možnostem jejich financování a popsány SWOT a STEP analýzy. Praktická část práce je zaměřena na neziskovou organizaci Medou z. s., na kterou jsou vypracovány SWOT a STEP analýzy strategického plánování. Dále jsou rozebrány zdroje financování od vzniku organizace do současnosti a navrženy postupy k navýšení úspěchu na trhu sociálních služeb.
The Strategic Planning of Non-profit Organization Medou z. s.
Keywords: nezisková organizace; SWOT analýza; STEP analýza; strategické plánování; sociální služby; non-profit organization; SWOT analysis; STEP analysis; strategic planning; social services