Nástroje strojového zpracování obrazu v ekologii - Domin, Daniel (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá strojovým zpracováním obrazu v biologii a ekologii. Hlavním výstupém této prace je prototyp aplikačního frameworku, který vychází z analýzy jednotlivých kroků procesu zpracování obrazu a jeho nejčastějších aplikací v oblasti biologie a ekologie. Tento framework umožňuje modelovat proces zpracování a aplikovat ho i na větší množství vstupních dat. Navíc může být rozšířen moduly o nové funkce, takže je možné ho využít obecně na jakékoliv sekvenční zpracování dat.
Tools for image processing in ecology
Keywords: analýza obrazu; modulární aplikace; sekvenční zpracování; image processing