Cizinci v České republice v letech 2002 - 2017 (prostorová analýza) - Petříková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá prostorovým rozmístěním cizinců v České republice v letech 2002 - 2017. Práce předkládá základní pojmy a teoretická východiska v kontextu prostorového rozmístění cizinců na našem území. Dále je zpracována analýza prostorového rozmístění cizinců na území České republiky. Tato analýza se zakládá na dostupných datech, z nichž jsou stanoveny podíly cizinců na obyvatelstvu České republiky na úrovni LAU 1, LAU 2 a v městských částech Prahy. Práce zahrnuje syntézu zjištěných kvantitativních údajů, do níž jsou zakomponována specifika vývoje prostorového rozmístění cizinců za pomoci výpočtů indexu růstu a koeficientu koncentrace počtu cizinců na zvoleném území na úrovni LAU 1 a v pražských městských částech.
Foreigners in the Czech Republic in the years 2002 2017 (spatial analysis)
Keywords: cizinec; migrace; imigrace; Česká republika; foreigner; migration; immigration; Czech Republic